Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

Wespen bestrijden doe je zo

Mark Jansen op 12-08-2024

Wespen zijn nuttige insecten, maar kunnen ook voor overlast zorgen. Ze bouwen nesten in tuinen, schuren en zelfs in huizen, en kunnen agressief worden als ze zich bedreigd voelen. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je ze op een veilige en effectieve manier kunt aanpakken. Wespen bestrijden kan op verschillende manieren, afhankelijk van de ernst van het probleem en de locatie van het nest.

Veilig wespen bestrijden

Voordat je begint met het bestrijden van wespen, is het essentieel om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Draag altijd beschermende kleding, zoals lange mouwen en handschoenen, om jezelf te beschermen tegen steken. Probeer bovendien wespen ’s avonds te bestrijden, omdat ze dan minder actief zijn. Vermijd plotselinge bewegingen die de wespen kunnen verstoren, want dat kan hen agressief maken.

De juiste hulpmiddelen gebruiken

Er zijn diverse anti-wespen producten op de markt om wespen te bestrijden, zoals sprays, poeders en vallen. Wespenspray is effectief voor kleinere nesten en kan van een veilige afstand worden gebruikt. Voor grotere nesten is een professionele bestrijder vaak de beste optie, vooral als het nest moeilijk bereikbaar is. Daarnaast kunnen wespenvallen worden ingezet om de overlast te verminderen, vooral in de buurt van eet- en drinkplekken.

Natuurlijk wespen bestrijden

Als je liever geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, zijn er ook natuurlijke methoden om wespen te weren. Het plaatsen van koperen munten of het ophangen van een zakje met water kan wespen op afstand houden, hoewel de effectiviteit hiervan wisselend is. Daarnaast kan het verspreiden van geuren waar wespen een hekel aan hebben, zoals kruidnagel of citroen, helpen om ze weg te houden van bepaalde gebieden.

Professionele hulp inschakelen

Als het gaat om hardnekkige wespennesten, is het inschakelen van een professionele wespenbestrijder vaak de veiligste optie. Deze experts hebben de juiste kennis en middelen om het probleem effectief aan te pakken, zonder onnodige risico's. Het zelf bestrijden van grote nesten kan gevaarlijk zijn, vooral als het nest zich in of rondom je huis bevindt. Een professional weet precies hoe hij wespen moet bestrijden en kan ervoor zorgen dat je snel weer zorgeloos van je omgeving kunt genieten.

Adv. Bol.com Gardena