Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

De grootste en mooiste kerstshows van 2024

Maaike de Jong op 17-10-2024

Het is weer die bijzondere periode van het jaar, waarin Nederlandse tuincentra veranderen in sprookjesachtige winterwerelden vol fonkelende lichtjes, schitterende ornamenten en de heerlijke geur van kerstbomen. De kerstshows van de grootste en mooiste tuincentra in Nederland zijn ware spektakels die je echt niet wilt missen. Of je nu inspiratie zoekt voor je eigen feestelijke versieringen of simpelweg wilt genieten van de magische sfeer, deze kerstshows bieden een onvergetelijke ervaring. Stap binnen in een wereld vol kerstsfeer en ontdek de nieuwste trends, prachtige kerstbomen en een overvloed aan feestelijke decoraties. In deze blog nemen we je mee langs enkele van de meest indrukwekkende kerstshows in Nederland, zodat je weet waar je dit jaar de ultieme kerstinspiratie kunt opdoen. Maak je klaar voor een betoverende reis langs de grootste en mooiste kerstshows in de Nederlandse tuincentra.

KERSTSHOW TUINCENTRUM TOP 10

De strijd om de nummer 1 positie was dit jaar opnieuw spannend tussen Global Garden en Intratuin Duiven. In 2022 stond Intratuin Duiven voor ons op de eerste plaats. Hoewel Intratuin Duiven nog steeds de grootste kerstshow van Nederland heeft, trekt de populariteit van het tuincentrum helaas ook veel dagjesmensen aan, wat de beleving niet altijd ten goede komt. Dit jaar vinden wij dat Global Garden de kerstsfeer en ervaring het beste weet neer te zetten, ook doordat ze dit jaar 500 vierkante meter meer Kerstshow hebben dan voorgaande jaren, net zoals in ons Kerstshow onderzoek uit 2021 en 2023.

1. Global Garden (Noord-Holland)

Global Garden in Zwaanshoek staat bekend om zijn magische kerstshow en trekt jaarlijks bezoekers uit alle hoeken van het land. Deze viering van het kerstseizoen dompelt iedereen onder die op zoek is naar kerstinspiratie. Global Garden is wat ons betreft de mooiste kerstshow van de Randstad. Dit jaar hebben ze 500 vierkante meter meer oppervlakte van hun tuincentrum besteed aan de Kerstshow. Het is een ware belevenis voor jong en oud. Zodra je de kerstshow binnenstapt, word je omringd door schitterende kerstbomen, versierd volgens de laatste trends. Van klassiek tot modern, hier is het een feest van kleuren, stijlen en geluiden. Een bezoek aan Global Garden is meer dan alleen winkelen; het is een ervaring waarin je de magie van de feestdagen echt voelt. Of je nu je huis in kerstsferen wilt brengen of gewoon wilt genieten van de kerstsfeer, deze locatie mag je niet missen.
Global Garden - Hillegommerdijk 554, Zwaanshoek


2. Intratuin Duiven (Gelderland)

Intratuin Duiven organiseert elk jaar de grootste kerstshow van Europa. Bij binnenkomst stap je direct in een wereld vol feestelijke pracht. Van besneeuwde bomen tot pratende rendieren, alles is erop gericht om je in de kerstsfeer te brengen. De magische lampjes, de geur van dennenbomen en de betoverende decors maken deze kerstshow tot een ware belevenis. Elk hoekje is prachtig aangekleed en laat je nieuwe ideeën opdoen voor je eigen kerstversiering. Een bezoek aan Intratuin Duiven is een echte aanrader voor wie van de feestdagen houdt. Dit jaar is het thema 'Reis vol verwondering', het voelt een beetje alsof je in de trein richting Hogwarts stapt. Qua sfeer en beleving heeft Intratuin Duiven weer een topprestatie neergezet. Het is daarom ook niet voor niets dat honderdduizende mensen uit binnen- en buitenland jaarlijks een bezoek brengen aan de Kerstshow van Intratuin Duiven.
Intratuin Duiven - Lithograaf 1, Duiven


3. Tuincentrum Osdorp (Noord-Holland)

Laat je betoveren door de kerstshow van Tuincentrum Osdorp! Hier vind je een prachtig versierde collectie kerstbomen, schitterende lichtdecoraties en de nieuwste kersttrends. Of je nu op zoek bent naar bijzondere kerstdecoratie of unieke cadeaus, bij Tuincentrum Osdorp is er voor iedereen wat wils. Deze kerstshow brengt je direct in een feestelijke stemming en geeft volop inspiratie voor het versieren van je huis. Bezoek Tuincentrum Osdorp en laat je verrassen door de magische kerstsfeer. Tuincentrum Osdorp heeft ook weer een Lemax Kerstdorp gebouwd van 165 vierkante meter!
Tuincentrum Osdorp - Osdorperweg 247, Amsterdam


4. Tuincentrum Leurs (Limburg)

Bezoek de magische Christmas World bij Tuincentrum Leurs en laat je verrassen door hun betoverende kerstshow. Hier vind je een overvloed aan kerstballen, lichtjes, Lemax-kerstdorpjes en de laatste kersttrends die je meteen in de feeststemming brengen. Of je nu op zoek bent naar de perfecte decoratie of gewoon wilt genieten van de kerstsfeer, Tuincentrum Leurs heeft het allemaal. Daarnaast worden er speciale avonden georganiseerd, zoals de prikkelarme avond op 13 december. Je kunt de kerstshow bezoeken tot en met zondag 7 januari 2024.
Tuincentrum Leurs - Straelseweg 370, Venlo

5. Tuincentrum de Boet (Noord-Holland)

Bij Tuincentrum de Boet draait de kerstshow niet enkel om het tentoonstellen van kerstdecoraties; het is een magische ervaring die je helemaal in de sfeer van de feestdagen onderdompelt. Bij binnenkomst word je omringd door twinkelende lichtjes, prachtige kerstdorpen, unieke kersthangers en sprookjesachtige kerstbomen die een warm en feestelijk gevoel oproepen. De Boet staat bekend om hun toewijding aan het bieden van een unieke kerstervaring, waarbij elk bezoek nieuwe ontdekkingen en inspiratie voor je eigen kerstversieringen biedt. Of je nu op zoek bent naar schitterende ornamenten, sfeerverlichting of exclusieve kerstcadeaus, Tuincentrum de Boet heeft het allemaal.
Adres: Oosterboekelweg 2a, Zwaanshoek

6. Eurofleur (Utrecht)

Bij Eurofleur vind je niet alleen de mooiste kerstbomen en decoraties, maar ook de meest exclusieve geschenken voor je dierbaren. De kerstshow is hier niet zomaar een winkelbezoek; je stapt een wereld binnen vol kerstmagie die je hart verwarmt. De aandacht voor detail maakt de Eurofleur kerstshow een onvergetelijke ervaring. Mis de kans niet om inspiratie op te doen voor je eigen kerstdecoraties!
Eurofleur - Ursulineweg 44, Leusden

7. Tuincentrum de Driesprong (Zuid-Holland)

Bij Tuincentrum de Driesprong is de kerstshow een magische belevenis. Vanaf het moment dat je binnenstapt, word je meegenomen naar een Fantasy World vol verwondering en feestelijke magie. Elk detail van de kerstshow, van glinsterende kerstballen tot indrukwekkende kerstdorpen, is doordrenkt met de geest van Kerstmis. Met een sprookjesachtige sfeer en unieke displays, waaronder de Efteling en Elfsteden, biedt De Driesprong een kerstervaring die je niet snel zult vergeten.
Tuincentrum de Driesprong - Berkelseweg 5, Zoetermeer

KERSTSHOWS PER PROVINCIE

Zoals je hebt kunnen zien, is het aanbod van kerstshows in Nederland zeer gevarieerd en kun je overal genieten van prachtige shows met je vrienden of familie. Aarzel dus niet en breng een bezoek aan een kerstshow in een tuincentrum!

Tuincentrum Kerstshows in Drenthe

Als je overweegt om een kerstshow in een tuincentrum in Drenthe te bezoeken, raden wij aan om eens te kijken bij de volgende:

Tuincentrum Kerstshows in Flevoland

Wanneer je een kerstshow in een tuincentrum in Flevoland wilt bezoeken, raden we aan om eens te kijken bij het volgende:

Tuincentrum Kerstshows in Friesland

Indien je van plan bent een kerstshow in een tuincentrum in Friesland te bezoeken, raden wij aan om eens te kijken bij het volgende:

Tuincentrum Kerstshows in Gelderland

Wanneer je een kerstshow in een tuincentrum in Gelderland wilt bezoeken, raden wij aan om eens te kijken bij het volgende:

Tuincentrum Kerstshows in Groningen

Wanneer je een kerstshow in een tuincentrum in Groningen wilt bezoeken, raden wij aan om eens te kijken bij het volgende:

Tuincentrum Kerstshows in Limburg

Als je van plan bent om een kerstshow in een tuincentrum in Limburg te bezoeken, raden we aan om eens te kijken bij het volgende:

Tuincentrum Kerstshows in Noord-Brabant

Indien je een kerstshow in een tuincentrum in Noord-Brabant wilt bezoeken, raden wij aan om eens te kijken bij het volgende:

Tuincentrum Kerstshows in Noord-Holland

Wanneer je een kerstshow in een tuincentrum in Noord-Holland wilt bezoeken, raden wij aan om eens te kijken bij het volgende:

Tuincentrum Kerstshows in Overijssel

Indien je van plan bent een kerstshow in een tuincentrum in Overijssel te bezoeken, raden wij aan om eens te kijken bij het volgende:

Tuincentrum Kerstshows in Utrecht

Wanneer je overweegt een kerstshow in een tuincentrum in Utrecht te bezoeken, raden wij aan om eens te kijken bij het volgende:

Tuincentrum Kerstshows in Zeeland

Indien je een kerstshow in een tuincentrum in Zeeland wilt bezoeken, raden wij aan om eens te kijken bij het volgende:

Wil je meer weten over de verschillende kerstshows? Ga dan naar Kerstshows Tuincentrumoverzicht.

Welke kerstshow ga jij dit jaar bezoeken?

Zoals je ziet hoef je je in de dagen voor Kerst geen moment te vervelen en kun je bijna iedere dag wel naar een ander tuincentrum toe om een kerstshow te bezoeken. Combineer bijvoorbeeld eens verschillende tuincentra in 1 provincie en laat ons weten wat jij dit jaar de leukste, mooiste en meest unieke kerstshow vond.

Adv. Bol.com Gardena