Alles over eetbare bloemen en planten
Bloemen en planten in huis tuin én keuken! Ja, eetbare bloemen en planten zijn het helemaal! Om nét dat dessert een mooie touch te geven, de tafel te versieren of een gerecht mee op te fleuren. Niet álle bloemen en planten zijn eetbaar, maar heel veel wel (controleer dat altijd eerst)!
Welke bloemen zijn eetbaar?
Bekende bloemen die we kunnen eten zijn viooltjes, rozenblaadjes, begonia’s en goudsbloemen. Veel smaak zit er niet aan, maar ze fleuren het bord wel op. Voor bloemen met meer smaak kun je kiezen voor lavendel, komkommerkruid of Oost-indische kers.
Voor combinaties kun je denken aan:
- De krachtige smaak van lavendel met toetjes en sauzen
- Het frisse van komkommerkruid met visgerechten
- De pittige Oost-indische kers is lekker in een frisse salade en rijstgerechten.
Decoratieve ijsklontjes
Het bloemetje van komkommerkruid kun je invriezen in een ijsklontjesvorm om een schattige decoratie in het glas te maken. Het ijsklontje smelt uit eindelijk en dan drijft er een lieflijk bloemetje in het glas.
Fleurige gerechten
Veel plezier met het opfleuren van gerechten! Check altijd eerst of de bloemen daadwerkelijk eetbaar zijn én vrij van bestrijdingsmiddelen. Jouw bordje heeft er nog nooit zo vrolijk uit gezien!