Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De essentials bij de aanleg van een moderne tuin

De moderne tuin kan worden omschreven als minimalistisch, verfijnd, van alle gemakken voorzien, strakke lijnen en bovenal sfeervol. Het is een ongelooflijke populaire stijl en wordt dan ook in steeds meer Nederlandse tuinen doorgevoerd. Is jouw tuin ook toe aan een opknapbeurt? En wil je de moderne stijl als uitgangspunt gebruiken? Dan ben je vast ook benieuwd wat echte essentials zijn bij de aanleg van een moderne tuin. Hieronder zetten we de belangrijkste op een rij. 

Moderne tuinverlichting

Een moderne tuin wordt vooral gekenmerkt door strakke lijnen en minimalisme. Een goed lichtplan speelt hier een belangrijke rol bij. Denk daarom aan de aanschaf van een aantal moderne verlichtingselementen. Goede voorbeelden zijn de LED grondspots van Bunx. Op deze site vind je alles wat je nodig hebt voor het creëren van meer sfeer en warmte in de tuin. Met behulp van de hier te vinden essentials ontwerp jij binnen een handomdraai de tuin die bij je past. 

Een goed lichtplan is goud waard. Ga dan ook niet over één nacht ijs. Gebruik een bouwtekening van de tuin en teken de belangrijkste lichtpunten zorgvuldig in. In een moderne tuin zijn lichtpunten in de plantenbakken en langs de paden zeer populair. Dit komt voornamelijk doodat deze minder opvallen en de strakke lijnen in de tuin benadrukken. Houd dus ook zeker rekening met de plaatsing van de lampen en vraag waar nodig om advies.

Strakke bestrating 

Een van de belangrijkste kenmerken van de moderne tuin is dat de lijnen strak zijn en dat de tuinen zo onderhoudsarm mogelijk zijn. Daarom moet er goed worden nagedacht over het soort bestrating dat hier wordt gebruikt. Meestal zie je materialen die gemakkelijk te reinigen zijn, die tegen een stootje kunnen en ook nog eens tegen alle weersomstandigheden bestand zijn. Meestal worden er grote tegels gekozen. Wil je echter voorkomen dat je het hele jaar door veel onkruid moet wieden of ben je toch meer op zoek naar een natuurlijkere uitstraling? Dan zijn grind en kiezels een prima alternatief. 

Hogere plantenbakken 

Ook in een moderne tuin mag groen natuurlijk niet ontbreken. Planten en bloemen zorgen voor zowel meer sfeer als warmte. Daarom worden vaak hogere plantenbakken ingezet. Deze staan niet alleen heel stijlvol en sluiten perfect aan op de moderne stijl, maar zorgen ook voor een wat meer natuurlijkere uitstraling. Dankzij deze plantenbakken maak je eenvoudig enkele borders met mooie planten. Door voor een select aantal planten te kiezen, blijft het onderhoud bovendien beperkt.

Adv. Bol.com Gardena